Over Hennie van Beek

Ik heb meer dan 17+ jaar ervaring als zelfstandig ondernemer op het gebied van volkshuisvesting, welzijn, zorg en onderwijs en ben jouw aangewezen specialist als het aankomt op fondsenwerving, projectleiding en advies.

"Als je doet wat je deed dan krijg je zoals het was"

- albert einstein

Ik ben Hennie, geboren in Gelderland. Inmiddels ben ik al meer dan dertig jaar een trotse inwoner van de stad Groningen. Ik heb veel opdrachten mogen vervullen in Stad en Ommeland. Mijn werkgebied strekt zich uit over de drie noordelijke provincies.

Verandering en verbinding is waar mijn passie ligt. Het verbinden van mensen, onderwerpen en bedrijven en ondertussen een verandering op gang brengen. En dat zie je terug in mijn leven en in mijn werk. 

Hennie van Beek

Waarom ik doe wat ik doe

Van onderwijs naar volkshuisvesting en toen kwam fondsenwerving op mijn pad.

Zo begon mijn liefde voor de volkshuisvesting

Al tijdens mijn lerarenopleiding in Utrecht ontstond mijn liefde voor volkshuisvesting. Deels vanuit eigen interesse en deels vanuit de politiek, waarin ik erg actief was. Vooral het vraagstuk hoe mensen goed en passend kunnen wonen, sprak – en spreekt – me enorm aan. Daar moest ik mijn werkveld van maken! Mijn eerste baan was als docent biologie en handvaardigheid in het VO . Ik heb 3 jaar lesgegeven en toen kon ik aan de slag als coördinator van de Stichting Huisvesting Buitenlandse Studenten Groningen.

Coördinator Huisvesting voor buitenlandse studenten

Dit was de baan waarin mijn interesses samenkwamen: jonge mensen en huisvesting. Met dit werk bij een corporatie is mijn jarenlange loopbaan in de volkshuisvesting gestart. Eerst bij de corporatie, later bij een adviesbureau en al snel als zelfstandig professional. Voor gemeentes heb ik woonplannen mogen maken en mogen adviseren in tijden van krimp en aardbevingen. Ik heb herstructureringsplannen gemaakt en ze ook uitgevoerd. En tijdens één van deze opdrachten ontdekte ik de fondsenwerving.

Aan de slag als fondsenwerver

Ik ontdekte dat de zorginstelling over onvoldoende financiën beschikte om een breed welzijnsprogramma aan haar bewoners aan te bieden en dat er landelijk ieder jaar miljarden euro’s beschikbaar zijn voor goede doelen. Hier wilde ik meer over weten. Ik wilde een win-win situatie realiseren: enerzijds een goed welzijnsprogramma organiseren voor de bewoners van mijn opdrachtgever en anderzijds meewerken aan het realiseren van de doelen van fondsen.

Mijn beloftes

Mijn kennis is jouw kennis

Ik beschik over veel kennis op het gebied van allerlei onderwerpen. Deze kennis wil ik graag met je delen en inzetten voor jouw organisatie.

100% betrokkenheid bij jouw project

Dit houdt o.a. in dat ik mij zorgvuldig inlees in het onderwerp en alleen samenwerk met de beste experts om van het project een succes te maken.

Wij werken samen tijdens alle stappen

Ik zie samenwerken als de sleutel tot een succesvol project. Verwacht duidelijke afspraken en feedback tijdens alle stappen die wij zetten.

Neem contact op!

Laten wij kennismaken

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact met mij op en maak een afspraak.