Jeu de boulesbaan voor zorginstelling ZINN

De vraag van de klant

Een bewoner van zorginstelling Zinn wilde graag een jeu de boulesbaan in de gemeenschappelijke tuin. Op deze manier konden bewoners met elkaar in contact komen en samen bewegen. De zorginstelling en de Vriendenstichting omarmden het idee, maar er waren nog niet voldoende middelen om de jeu de boulesbaan te realiseren. Welzijnsactiviteiten worden slechts beperkt gefinancierd met overheidsgelden. Daarentegen zijn er veel fondsen gericht op het welzijn van ouderen. Ik vroeg me af wat ik kon doen om toch de jeu de boulesbaan te realiseren.

Mijn aanpak

Stap 1

Vermogensfondsen waren de meest aangewezen vorm om geld te kunnen genereren. Ik had er al een aantal in gedachten. Het plan werkte ik samen met de bewoners en de zorginstelling uit.

Stap 2

Vervolgens heb ik het projectplan, begroting- en dekkingsplan gemaakt en natuurlijk een wervingsplan.

Stap 3

De Vriendenstichting en de organisatie zelf konden een bedrag voor cofinanciering beschikbaar stellen. En zo konden de aanvragen door mij worden gedaan.

Het resultaat

De aanvragen waren succesvol en de realisatie van de baan hoefde niet lang op zich te laten wachten.
  • Na ongeveer twee maanden kwamen de eerste positieve reacties van de fondsen binnen
  • Na een half jaar kon gestart worden met de realisatie van het plan: een jeu de boulesbaan opgenomen in een activiteitenveld voor ouderen.
  • De bewoners straalden bij de opening en de baan wordt veel gebruikt.