Adviseren aanvraag vermogensfondsen – Stichting in de Stad Groningen

De vraag van de klant

Een stichting met een heel goed doel benaderde mij of ik hen kon ondersteunen en adviseren met het doen van aanvragen bij vermogensfondsen. In het verleden had een collega dit voor hen gedaan. Omdat ze in de tussentijd met pensioen was gegaan, kwam de vraag bij mij terecht. Een mooie vraag, waar ik graag mee aan de slag ging.

Mijn aanpak

Stap 1

Samen met de opdrachtgever maakte ik een overzicht van de fondsen die in de afgelopen jaren succesvol waren geweest. Vervolgens hebben we een inschatting gemaakt welk fonds welk bedrag dit jaar zou kunnen doneren.

Stap 2

Met de informatie van de stichting heb ik een aanbevelingsbrief, een projectplan en een begroting opgesteld en de aanvragen voorbereid. Het bestuur heeft zelf de aanvragen ingediend.

Stap 3

Toen de eerste positieve resultaten binnenkwamen heb ik de bedankbrieven voorbereid en samen met de stichting besproken hoe ze de verantwoording konden doen.

Het resultaat

De aanvragen waren erg succesvol en de activiteiten van de stichting waren weer voor een jaar geborgd!
  • Wij hebben 5 aanvragen gedaan en ze werden allemaal goedgekeurd.
  • Na 2 maanden kwamen al de eerste positive reacties binnen.
  • De fondsen zijn goed ingezet om het welzijn van de bewoners te verbeteren (zoals extra begeleiding of iets lekkers bij de maaltijden).